Uniquebudapest - Városnézések

A Uniquebudapest kínálata az alábbi tematikus túrákból áll:

Szecesszió, eklektika, kultúra
Budapest az eklektika városa. Ez a stílus itt érett nemessé, csakúgy, mint a szecesszió, amely rövidsége ellenére így is irigylésre méltó alkotásokkal van jelen. Túránk során e két világhírű építészeti stílus garantáltan legszebb magyarországi lelőhelyeit mutatjuk be. Sőt, mindez kulturális séta is, amelynek keretében színházakat, galériákat, szobrokat és mindezek színes történeteit villantjuk fel.


Villák, paloták
A XIX.-XX. század fordulóján a pesti arisztokrácia és a nagypolgárság, Nyugat-európai mintákat követve csodálatos klasszikus, eklektikus és szecessziós stílusú palotákat és villákat húzott fel. A belváros fő tengelye, az Andrássy út mentén húzódó épületek látványa visszaidézi ezt a kort. A sok korabeli történet, legenda, sztori visszarepít minket a millenium tündérkertjébe.

A belváros kincsei
Budapest belvárosában rengeteg rejtett kincs található: hintóbeállós kapualjak, körerkélyes bérházudvarok átjárókkal, százéves szépségüket megőrzött üzletek, balkáni világú piac, paloták és apró boltok, passzázsok, szobrok. Járjuk be együtt a belváros hétköznapi csodáit, máshol nem látható szépségeit.

Duna parti történetek
Budapest a Duna királynője, a folyó nélkül nem létezne. Találkozásuk sehol sem olyan intenzív, tragikus és szépséges, mint a pesti belvárosban. Itt található a Parlament, a Tudományos Akadémia, a Dunakorzó palotái. Számtalan szép és tragikus helyszínt mutatunk meg Önnek, felemelő és vicces történetet, emléket, érdekességet láthat.
És közben végig élvezheti a csodálatos budai panorámát!.

A zsidónegyed titkai
Volt egyszer egy zsidó Budapest, amelyet fénykorában több mint kétszázezren laktak. Nagy részük egy földrajzilag egybefüggő területen, a ma is Zsidónegyednek hívott városrészben élt. Később itt állították fel a gettót. A néhol kissé megkopott fényű éttermek és imaházak, rituális fürdők és kóser pékségek, zsinagógák és temetők, mészárszékek és cukrászdák méh mai is szépek. A túra során megelevenedik Közép-Európa legnagyobb zsidó közösségének története, a drámák mellett bemutatjuk a hétköznapok szépségét és helyszíneit is.

A retro korszak
Volt egyszer egy 50-60-70-es évek. Szocializmus, legvidámabb barakk, pártkongresszusok, politika, a munkásosztály győzelme, "Sztálin barokk". De emellett élt egy párhuzamos világ is, a bakelit lemez, a miniszoknya, a neonreklám, a szódavíz, vagyis a Budapest retro. Időutazás ez a javából: a város retro hot spotjait és a köztük kapcsolatot teremtő, a "nagy Szovjetunióban" gyártott metrót is megmutatjuk Önnek.

Deluxe
A budapesti Belvárosban számtalan kincset rejtő hangulatos kis bolt, galéria, passzázs bújik meg. Ezek a XXI. századi magyar kreativitás fészkei, a magyar iparművészet lelőhelyei. Fedezze fel ezeket a kincseket, ismerje meg velünk az alkotás, a design és a parfüm világát.

A pesti éjszaka
"Látta-e már Budapestet éjjel?"- szólt a hajdani híres magyar sláger. Éjszakai barangolásunk és szórakozásunk Budapest Montmarte-jában, Soho-jában indul, ahol a számtalan étterem, bár és kávézó mellett galériák, butikok is várnak ránk. Később elénk tárul az éjszakai város. A hajnal pedig az egyik legvadabb szabadtéri szórakozóhelyén ér minket, annak is a VIP részében.
Zene, tánc, ismerkedés, kaja, pia, őrület! Nézze meg Budapestet éjjel!

Éjszakai kajaktúra
Koronázza meg budapesti tartózkodását - nem mindennapi módon!
Két viharedzett túravezetőnkkel megnézheti a kivilágított hidakat, műemlékeket, szigeteket, amelyek felejthetetlen élményt nyújtanak a vízről.
A túra után after party várja a város egyik legfelkapottabb Duna-parti szórakozóhelyén.
Vízi tapasztalat, jártasság nélkül is ajánljuk!

Kapcsolat:
www.uniquebudapest.com
info@uniquebudapest.com

Városnéző túráink angol, német francia, olasz, spanyol és orosz és nyelven indulnak.

Rendezvény szervezes
PR
Szervezet fejlesztés
Buisness Coaching